Mijn website

Home Verhalen Foto's Filmpjes Wereldreis Tips Paklijst Links



Tandem Tour 2003-2005


Fietsen voor het goede doel Route Wat te regelen



Omdat we erg gelukkig zijn dat wij deze reis kunnen maken willen we ook graag iets terug doen. Met onze fietstocht willen we graag geld inzamelen voor Amnesty International. Onder het motto van 'as free as a bird' kunnen wij de gehele wereld over fietsen terwijl in grote delen van de wereld de mensenrechten niet worden gerespecteerd.
We gaan ongeveer 30.000 km fietsen over 5 continenten. Begin 2005 komen we weer terug in Nederland. Iedereen kan hier geld overmaken. Graag vermelden "Fietsen voor Amnesty". We hebben bedacht dat je per 10.000 km die wij fietsen 25 Euro (of een ander bedrag) over kan maken. Als we Kardung La halen nog eens 25 Euro extra. In totaal dus 100 Euro.



15 juli 2003

We beginnen een beetje nerveus te worden. Het is nog maar twee en een halve week voor vertrek. We zijn ondertussen gestopt met werken dus we kunnen rustig doorgaan met de voorbereiding. Ons huis is zo goed als zeker verhuurd en ook voor de katten hebben we redelijk zeker een nieuwe eigenaar. We gaan beginnen met het huis leeg te halen en ondertussen zijn we bezig met een afscheidstournee. Ik heb nog een lijst gevonden met campings in Marokko.

30 juni 2003

We hebben een nieuw huis voor de komende 2 jaar. We hebben een grotere tent gekocht. De Ferret III van Vaude. De tent die we hadden was wel heel erg klein, zeker als het slecht weer was en je in de tent aan en uit moest kleden.

Om alvast een idee van de route te hebben zijn we kaarten aan het bestuderen.
Marokko-WorldMap 1:800.000
Ecuador-B&B Map 1:1.000.000
Peru-B&B Map 1:1.750.000
Chile/Patagonia-Nelles Maps 1:2.500.000
New Zealand-Nelles Maps 1:1.250.000
Sumatra-Nelles Maps 1:1.500.000
Thailand-Nelles Maps 1:1.500.000
Vietnam/Laos/Cambodia-Nelles Maps 1:1.500.000
Northern India-Nelles Maps 1:650.000 / 1:1.500.000
We hebben een nieuwe paklijst met het gewicht van alle artikelen (zie links hiernaast).

17 juni 2003

We hebben de reparatiecursus gedaan. Erg nuttig voor ons als reparatieleken. Het is goed voor je zelfvertrouwen dat je best zelf wat kan repareren. Je moet alleen even weten hoe en welk gereedschap je nodig hebt.
We hebben weer een paar kaarten erbij. Kunnen we leuk naar staren en bedenken hoe het er in het echt uit ziet. En het afgelopen weekend hebben we een 'vergadering' gehad met onze ouders. Zij zijn ons thuisfront dus het is wel belangrijk dat er goede afspraken zijn anders gaat het mischien fout.

19 mei 2003

De fiets is weer als nieuw. Veel onderdelen zijn vervangen. En we hebben nog kleinere versnellingen dan we al hadden. Voor is het 44-32-22 en achter van 13-30 in 7 stappen. We hebben toch meer aan kleinere versnellingen dan aan grote die je waarschijnlijk nooit gebruikt. Verder hebben we m.h.v. Vittorio een lijstje gemaakt met vervangbare onderdelen zodat het thuisfront de goede spullen opstuurt.

1 mei 2003

We zijn wat luxe/praktische spullen rijker. We hebben een kleine digitale camera gekocht. Die heeft voor ons verschillende voordelen. We kunnen nu makkelijk de website bijhouden met foto's. En normaal namen we een tweede camera mee om zwart/wit foto's mee te maken. De afdrukken daarvan waren erg duur en nooit mooi. Bij een digitale camera is het ook mogelijk zwart/wit foto's te maken. Die hebben we laten afdrukken via een online-centrale en de kwaliteit is perfect. We nemen twee geheugenkaartjes mee van elk 128 Mb.

Omdat we onderweg ook wel eens naar muziek willen luisteren hebben we een MP3 speler gekocht. Wat een bijkomend voordeel van de speler is dat hij ook te gebruiken is als harde schijf. Als de geheugenkaartjes van de digitale camera vol zijn kunnen we die via een PC op de MP3 speler plaatsen. We hebben nu onze hele CD collectie op het apparaat staan en daarnaast nog ruimte over voor 3000 foto's in de hoogste kwaliteit.

De fiets staat bij Vittorio voor een grote onderhoudsbeurt zodat we zonder problemen naar Marokko kunnen fietsen. Daarna mogen we het onderhoud zelf gaan plegen. Daarom gaan we op een fietsreparatiecursus bij Eric Schuijt van De vakantiefietser in Amsterdam.

18 maart 2003

Het is nog vroeg maar we hebben het eerste gedeelte van de route al een beetje gemaakt. We gaan eerst de Pelgrimsroute naar Santiago de Compostella fietsen en van daaruit de Zilverroute naar Sevilla. Bij Gibraltar steken we met de boot over naar Marokko. Daar maken we het rondje Tanger, Fès, Midelt, Ar-Rachidia, Ouarzazate, Marrakech, Casablanca, Mèknes en weer terug naar Tanger om de boot terug naar Spanje te nemen. Vanuit Sevilla of Malaga vliegen we dan naar Quito in Ecuador. We vliegen vanuit Spanje omdat dat 3x zo goedkoop is dan vanuit Marokko. Het wereldticket zien we trouwens vanaf. Er zitten te veel nadelen aanvast. Zo moeten we vliegen vanuit Amsterdam en daar ook weer terug komen. En het ticket is niet langer dan een jaar geldig. Nu fietsen wij vanuit Amsterdam en komen later dan een jaar terug. Het eerste en laatste gedeelte van het ticket hebben we al niets aan. Zonde van het geld.

We zijn alvast bezig om een mailinglijst samen te stellen. De eerste mensen hebben zich al gemeld. Wil je ook op de hoogte blijven tijden onze reis, mail ons.
Marijcke gaat verder door het leven als de trotse bezitter van een gesigneerde Leatherman. Op de OpPad beurs heeft ze haar mes laten signeren door Tim Leatherman, de ontwikkelaar van het gereedschap.

6 maart 2003

We hebben Kees & Cis (ouders van Dennis) verantwoordelijk gemaakt voor het opsturen van reserve onderdelen. Wat er op de adressticker moet staan om iets Poste Restante op te sturen.

Download Poste Restante blad! (Handig om op de doos te plakken)

ACHTERNAAM VOORNAAM (zoals in je paspoort staat!)
Poste Restante
GPO
Stad (waar je het naartoe wilt sturen)
land (waar de stad ligt)

BELANGRIJK! Vermeld op de doos dat het om NON COMMERCIAL VALUE gaat. Anders bestaat de kans dat je invoerrechten moet betalen.

Jan & Lenie (ouders Marijcke) zijn verantwoordelijk voor onze financiën en de gewone post. We zijn druk bezig om een zo gunstig mogelijk wereldticket te krijgen. Een wereldticket lijkt ons handiger dan steeds ter plekke losse tickets te moeten regelen. We gaan 7 en 8 maart naar de Op Pad beurs om ons door ervaren fietsers te laten voorlichten over een wereldreis.

20 februari 2003

Er zijn een paar routewijzigingen. We rijden niet door tot Senegal maar blijven wat langer in Marokko. De reden hiervoor is dat het nogal moeizaam fietsen is door West-Sahara en Mauretanië, als je er al mag fietsen. En verder gaan we niet via Myanmar naar Nepal maar gaan we proberen of het lukt via China en Tibet. Zal ook niet makkelijk worden maar lijkt ons erg mooi.

28 januari 2003

5 Jaar geleden kregen we het idee om op wereldreis te gaan. Omdat we toen nog niet genoeg geld hadden besloten we om het tot 2003 uit te stellen en flink te sparen. Het is nu 2003 en als het goed is hebben we nu wel genoeg geld om een lange tijd van huis weg te blijven.

In de tussentijd hebben we al redelijk wat van de wereld gezien en veel meegemaakt. Ik denk dat we er klaar voor zijn. Als vertrekdatum hebben we 1 augustus geprikt. We vertrekken van huis en ik wil graag eindigen op de Kardung La (de hoogst begaanbare weg ter wereld)in Noord-India. Dat lijkt ons het leukste.

We hebben ondertussen contact gehad met Amnesty in actie en zij vinden het ook een leuk idee om met onze fietstocht geld op te halen voor Amnesty.

Route.




Met behulp van een routeplanner en een wereldweer boekje hebben we een globale (en voorlopige) route gemaakt. Die is hier te zien.

Wat te regelen.


1) We hebben twee katten waar we onderdak voor moeten zoeken.

2) We willen graag ons huis verhuren zodat we geen vaste lasten meer hebben.
Inter Agency.
Rots Vast Groep.
Direct Wonen.

3) Het huis grotendeels leeghalen en de spullen ergens opslaan.
Shurgard
Allsafe.
(Blijkt erg duur te zijn. We slaan de spullen nu op bij onze ouders.)

4) Goede verzekering voor een lange periode.
Elvia.
JoHo Special ISIS.

5) Contactpersoon voor het thuisfront.
(Ouders van Marijcke)

6) Nog wat sponsors zoeken voor het reservemateriaal.

7) Abonnementen afzeggen.
(Gedaan)

8) Contact opnemen met de GG&GD over de inentingen die we nodig hebben.
GG&GD
De reisdokter
Het LCR

9) Doorsturen van de post.
TPG Post
(Overal adreswijzigingen gestuurd, is een stuk goedkoper.)

10) Bewijs van goed gedrag halen bij de gemeente. Staan veel stempels enzo op en doet het goed bij grensovergangen.*

11) Zakelijk paspoort regelen. Kunnen meer stempels in.*

12) Inboedel verzekering voor onze spullen als we het bij onze ouders opslaan. Met onze verzekering is het mogelijk om je inboedel op verschillende plekken te verzekeren. We moeten alleen de waarde doorgeven van wat op een ander adres staat.*

(* Marco Meijerink bedankt voor de tips)